A mosógép szerviz ajánlata, mielőtt szerelőt hívna…

MOSÓGÉPEK

Sok hibabejelentés kezdődik így: “nem működik a mosógépem , se kép se hang”. Egy-két esetben azonban nem a gép a hibás, hanem maga az elektromos hálózat. Tehát mielőtt szerelőt hív, érdemes leellenőrízni, van-e a konnektorban feszültség. Legegyszerűbb módja, ha a konnektorba egy biztosan működő fogyasztót dug, pl. hajszárító. Így ezt a hibalehetőséget kizárhatjuk.

Nagyon sokszor előfordul, hogy a hibát a mosógép eldugult szűrője okozza. A szűrő nyílása általában a gép elején , alul található. A nyílást esetleg kis ajtóval fedik le, ami lehet kör vagy négyzet alakú vagy egy küszöb mögött található, amit le kell pattintani. Ez után hozzáférünk a szűrőhöz, amit ki kell csavarni, és kitisztítani.

Persze nem csak a mosógép szűrője lehet eldugulva, hanem a kifolyócső másik végén található fali csatlakozó is, amit szintén lehet és kell is takarítani.

A “nem vesz vizet” hibajelenség is sokszor orvosolható házilag. Első lépés: megnézzük, hogy a csapból jön-e a víz. Ehhez persze le kell csavarni a mosógép befolyó csövét a csapról. Egyúttal megnézhetjük a befolyócső szűrőjét, amit a csőből kell kivenni, áttisztítani és visszahelyezni. Még egy szűrő található a befolyó rendszerben, de ez már a mosógépben található. Ehhez lecsavarjuk a befolyócsövet a mosógép mágnesszelepéről, amiből egy fogóval kihúzhatjuk a szűrőt, amit megtisztítva vissza is rakhatunk. Jó eséllyel a hiba megszűnik.

HŰTŐGÉPEK

Sokan nem tudják, de a mai egykompresszoros kombi hűtők működése nagyban függ a környezeti hőmérséklettől. Ezeknek a hűtőknek a működési tartományát valahová a 16 és 32 fok közé pozicionálták. Ez alatt és e fölött már a szekrénytest szigetelése és a hőfokszabályzó visszakapcsolási értéke miatt a működés bizonytalanná válik. Főleg a 10 fok alatti tartományt nem szeretik ezek a hűtők, mivel a szabályzó visszakapcsolási értéke 5 fok körül van, tehát a készülék nehezen fog visszakapcsolni, így a fagyasztórész a ritkább bekapcsolás miatt esetleg kezd kiolvadni. A hideg közeledtével erre is figyelni kell, tehát a helységben biztosítani kell a legalább 10-15 fok hőmérsékletet, hogy a kombinált hűtőnk megfelelően működjön.A környezeti hőmérséklet a fagyasztószekrények és ládák működését általában nem befolyásolja.

SÜTŐK

A sütőknél gyakran előfordul, hogy áramszünet után elfelejtik az aktuális időt és csak villog az órájuk. Kevesen tudják, hogy egyes sütőknél ilyenkor egyik sütőfunkció sem működik . Nem kell megijedni, csak be kell állítani az órát, és minden funkció újra működni fog.

Ha esetleg még sem sikerült elhárítani a hibát, forduljon hozzánk bizalommal. Online hibabejelentőnk a nap 24 órájában rendelkezésére áll, közvetlen telefonszámainkon munkaidőben elér minket.

Katona Antal : 06209238719

Kiss Zoltán : 06309408330

Mosógép szerviz

Háztartási gép szerviz

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma: